fredag 27 mars 2015

Tema gult är snart slut

Under flera veckors tid har vi nu arbetat med Vikingatiden och Medeltiden i svenska och So. Vi har lärt oss hur man levde under denna tid, vi har gjort vikingaskepp och vi håller på att avsluta våra berättelser om vikingar.

I No har vi bland annat tittat på mobilens utveckling och hur den påverkar oss idag. I matematiken har vi arbetat med geometri - geometriska former, mätning med olika längdenheter, skala med mera - under perioden och som avslutning kommer vi räkna matte med Vikingen Orvar. Vi måste hjälpa Orvar att till exempel hitta olika geometriska figurer på hans skepp. Nästa avsnitt i matten blir tid.

Nu är snart denna tema gult över och det blir dags att starta upp det sista temat för detta läsåret - Hållbar utveckling. Det temat kommer att handla om hur vi ska ta hand om vår jords naturresurser men vi ska också prata om hur viktigt vattnet är för allt levande på vår jord. Vi ska följa vattnets kretslopp genom åsar, sjöar och vattendrag, vattentorn och kranar till reningsverket och tillbaka igen. En dag i maj ska vi hjälpa till att göra det rent och fint omkring oss. Vi ska då tillsammans medverka under Skräpplockadagarna. Mer information om detta komma när vi närmar oss den dagen.


Hela det nya temat kommer vi att avsluta med att barnen får göra sin egen Naturbok där vi kopplar samman naturtyper, naturresurser, faktatexter om djur, ekologi, kretslopp och mycket mycket annat.


Glad påsk på er alla!

OBS! Skolan börjar igen tisdagen den 7 april.

lördag 21 mars 2015

Jag har ett hav inom mig

Hej på er!
I söndags var det äntligen dags för vår efterlängtade konsert tillsammans med Kulturskolan och Växjö stads Symfoniorkester. I år fick den namnet Jag har ett hav inom mig. Vilka fantastiska barn ni har! Vad duktiga de var och är! För er som inte hade möjlighet att vara där och för er alla andra - lyssna och njut av barnens egen komponerade låt Kraften:

(länk kommer...)

Imorgon onsdag är det studiedag för barnen. Skolan är stängd men fritids är öppet för de barn som går på fritids.

Fredagen den 27 mars erbjuder vi barnen att vara lediga från skolan som kompensation för konserten. Detta gäller ALLA barn i klassen. Har man som förälder ingen möjlighet att ha barnen hemma så är de hjärtligt välkomna till skolan där vi har en vanlig skoldag.

Trevlig helg!