lördag 9 maj 2015

Vecka 19

Hej

Nu är vi i full gång med alla utvecklingssamtal. I måndags hade vi besök av författaren Thomas Halling som bland annat har skrivit Skola i skräck och Ryslig resa. Inspirationen till boken Ryslig resa fick Thomas Halling då han skulle övernatta på Teleborgs Slott i Växjö. Alldeles ensam i ett gammalt slott mitt i natten, fullt av mystiska ljud kan få vem som helst att tro på spöken.

I dag var vi vid Arabybadet för att se vad det finns för olika slags djur som lever i sjön. Där hittade vi allt från Tofsmygglarver till Vattenloppor. Vi gjorde också kretsloppsburkar som vi ska ställa i klassrummen för att kunna se hur vattnets kretslopp fungerar.

1. Samlar in djur i en håv
2. Vi hittar massor av djur












3. Vi försöker artbestämma djuren
4. Vad ska detta bli för djur?



Vad har vi mer gjort i veckan?
Matte: Vi fortsätter att träna och räkna med klockan och tidsskillnader.
Svenska: Vi fortsätter med våra tankekartor och faktatexter om djur.
No: Vi fortsätter att arbeta med Sveriges olika naturtyper.

Vad händer nästa vecka?
Utvecklingssamtalen fortsätter i två veckor till. På onsdag anordnas en Skräpplockardag. Eleverna kommer att bli indelade i mindre grupper för att gå och samla ihop skräp runt omkring på Araby/ Dalbo området. Era barn får handskar och plastsäckar av oss och tillsammans ger vi oss ut på skräpjakt. Skräpet ska vi sedan sortera innan vi kastar det på återvinningsstationen i rätt behållare. Skräpplockardagen ingår i det tema som heter Hållbar utveckling som vi arbetar med just nu och anordnas av organisationen Håll Sverige rent. Läs mer om det genom att trycka på länken här vid sidan om.

Kretsloppsburk
 
Vi vill påminna er föräldrar om att se till att eleverna gör sina läxor. Läxorna är till för att fördjupa sig i ämnet. Görs läxan blir det lättare för ert barn i undervisningen.
 
Ha en trevlig helg!
Med vänliga hälsningar
Henrik, Ingrid, Stefan och Marie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar