fredag 10 april 2015

Vecka 15

Hej igen!
Påsklovet gick fort och nu är vi i full gång i skolan igen. Vad har vi gjort denna vecka?

Matte: Vi har börjat på ett nytt område - tid, tidsskillnader och tidzoner - som handlar om klockan. Vi har börjat att prata om vad en analog klocka är och hur man läser av en analog klocka. Matteläxan till fredagar är igång igen.
Svenska: I 4A arbetar vi vidare med ordklasserna och läsning. I 4B håller vi på att avsluta våra berättelser om "Min viking". Eleverna har ritat en viking, gett hen ett namn, målat och vikt ett vikingskepp och nu berättar de rysliga historier om sin viking. Vår högläsningsbok Drakskeppet som vi läser i båda 4:orna börjar också närmar sig sitt slut.
No: Vi jobbar med elektrisk ström och vilka saker och apparater man behöver ström till för att de ska fungera.
Teknik: Ingrid har haft med sig en mobiltelefon från 80-talet och en vanlig telefon med skiva som man snurra på för att slå numret.

So: Vi avslutar medeltiden för att nästa vecka kunna starta upp nästa arbetsområde.
Eng: I engelska har eleverna jobbat med olika ord och texter som handlar om mat och vad man kan äta till frukost och middag. Läxa till fredag som vanligt.

Vad händer nästa vecka?
På måndag kommer Stefan Barath till oss. Han är student vid Linnéuniversitetet och ska vara på praktik hos oss i fem veckor.

På fredag, 17 april, ska vi åka ut till Vattentornet på Teleborg och få lära oss bland annat om hur ett vattentorn fungerar. Vi kommer vara iväg hela dagen och en lättare lunch kommer att serveras. Eleverna får tar med sig en liten fika - inte läsk eller godis - om de vill.

Snart är det dags för utvecklingssamtal. Information kommer hem med barnen under vecka 16.

Ha en trevlig helg!
Mvh
Henrik, Ingrid och Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar