torsdag 23 april 2015

Vecka 17

Hej
 
Ännu en vecka har gått och häromdagen konstaterade ett av barnen att det bara var 8 veckor kvar (inklusive denna veckan) innan det var sommarlov. Tänk vad tiden går snabbt!
 
Växjö kommun har kommit ut med en tävling där barnen kan tävla om att få sitt favoritrecept publicerat i en kokbok. Vill ditt barn vara med och tävla så tryck på länken nedan för att få mer
information.
 
 
Under veckan som har gått har vi jobbat med följande i de olika ämnena:
 
Matte: Dels har vi med hjälp av en tabell räknat ut hur många minuter och timmar det är mellan två klockslag. Vi har också börjat repetera multiplikation.
Svenska: Vi har börjat göra tankekartor om grävlingen och skrivit ihop våra ord i tankekartan till hela faktameningar om grävlingen.
No: Vi har börjat läsa om naturtypen öppna marker, näringskedjor och näringsväv samt skillnaden mellan växtätare och rovdjur.
Eng: Denna vecka har vi bland annat tränat på do och does.

Vad händer nästa vecka?
Nästa vecka fortsätter vi jobba vidare med skriva faktatexter om djur. Alla barnens texter och mycket annat ska bli till en Natur- och Djurbok. I denna bok kommer det också finnas information om de olika naturtyperna som barnen arbetar med i både So och No under veckorna som kommer. På fredag är den 1:a maj och det innebär att barnen är lediga.
 
Vi vill påminna er om att snarast lämna in önskemål om samtalstider. Tänk på att om era önskemål kommer in sent är det inte säkert att vi kan uppfylla er önskan om tid.
 
Ha en trevlig helg!
Med vänliga hälsningar
Henrik, Ingrid, Stefan och Marie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar